LOREA URESBERUETA

Direcció

Llicenciada en Art Dramàtic per la RESAD i graduada en tècnica Meisner per Javier Galitó-Cava. Va obtenir una beca per assistir al Shakespeare summer workshop a la RADA (Londres). A l'estiu del 2018 va rebre una residencia de creació a la New York Stage and Film (NYSAF). Ha cursat tallers de reciclatge amb Andrés Lima (Obrador de la Beckett), Alberto Velasco, Aaron Speiser, Alison Estrin, Emmanuelle Bourcy, Eva Lesmes i Jordi Godall.

Ha treballat com actriu de teatre, cinema i televisió a Madrid, Barcelona i Londres. Entre les seves feines més destacades al medi audiovisual es troben la película Savage Grace dirigida per Tom Kalin, la tv-movie Chapapote o no dirigida per Ferrán Llagostera, la película My way de J. A. Salgot i les series La Riera, El comisario i Com si fos ahir. Alguns dels curtmetratges en els que podem veure-la són: Abrirse camino (seleccionat al Festival de Cannes), El Baúl, Tempesta i Norte, guanyador de numerosos premis a tot el món.

 

 

 

Va traduir i va actuar a l'obra Amy and the Orphans, que es va presentar a la Sala Versus de Barcelona tras passar amb èxit per l'Off Broadway. Va formar part de la companyía de Teatre d’Appartamento, on va representar Smoking a Cigarette, un monòleg en anglés amb el que va viatgar a Dublín i Delirio a Dúo peça de Ionesco representada a Barcelona i Sicilia. Amb Bingo va fer temporada alta la Sala Llantiol i va actuar a la Sala Azarte de Madrid. Junt a Ricard Salom ha realitzat la dramaturgia de La familia que nunca fuimos, que va participar al festival de microteatre de la Sala Akademia, quedant en segona posició.

Es autora del guió del curtmetratge Càsting. Actualmente està finalitzant el seu primer llargmetratge com a guionista Paredes en blanco, junt a la també guionista i directora Laura Calavia Safont . Acaba de finalitzar d'escriure la seva primera obra en solitari, Osos Grizzly

Ha sigit l'encarregada de traduïr a l'anglés la peça de teatre dirigida per Alberto Velasco Balada de la dependencia sexual. También ha realitzat la traducció de les obres Smoking a cigarette, Amy and the Orphans, That’s the story of my life de Macarena Recuerda Sheperd i el poemari Something Sinister de Hayan Charara.

Ha publicat els seus poemes a Libro Rojo Vol. X i Libro Rojo Vol. XI com a part del Prostíbulo Poético, una companyia de teatre i poesia que ha col·laborat amb companyies de New York City, London, Mexico DF i Tel Aviv. 

LAIA BANNANA

Actriu

Laia Bannana, es gradua en interpretació pel Col·legi de Teatre de Barcelona l'any 2014, on va realitzar tallers estrenats a la Nau Ivanow amb director com Thomas Suarteig, Marc Angelet o Esther Nadal. Va completar la seva formació amb diferents cursos de teatre corporal a El timbal, centre de formació i creació escènica i va estudiar tècnica vocal amb Laura Jordan.

Al món audiovisual, Laia, a realitzat diferents curtmetratges; va fer de Laia a Para Jorge (Guillem Serradell, 2016), d'Ada a Adalamadrina (Carlota Oms, 2018) el qual va ser seleccionat pel Festival Sundance 2019, Festival Shorts On Tap, festival D'A 2019, al Brussels Short Film Festival 2019, i al Gristad KortFilmFestivalen.Va participar en l'anunci de la discoteca Slow de Barcelona i va fer el paper de Lola a Bailar Pegadas  (Jordi Castejón, 2019).

Actualment a més de la seva carrera artística, Laia, és coordinadora de teatre i teatre educatiu a Atrium de l'Ajuntament de Viladecans. On ha dirigit més de 50 obres de teatre, incloent obres de creació pròpia com  Rebeldes Castigados estrenada a la Sala Petita d’Atrium Viladecans al juny de 2018. 

A l’any 2019 va dirigir el projecte de teatre per la Igualtat de Gènere a Viladecans amb la presentació de l’obra pròpia La sala de espera a Atrium Viladecans el 8 de març de 2019 com a acte commemoratiu del dia de la Dona. 

MARIA RODRÍGUEZ

Actriu

Graduada en interpretació pel Col·legi de Teatre de Barcelona, la Maria també s’ha format a l’escola London Academy of Music and Dramatic Art amb el workshop “English Communication Skills Through Drama”. Ha participat en nombrosos cursos d’interpretació.

Amb Dugald Bruce-Lockhart (Propeller Theatre Company) va continuar aprenent com posar a Shakespeare en escena. Amb Will Keen i María Ache va treballar a Pinter” Pinter: la palabra hecha acción”, amb Oriol Broggi “El joc de l’actor a la concreció del director, o exactament a la inversa.” i al 2019 amb Alex Rigola a Aproximació a la vida. Escenes de Txèkhov.

La seva formació artística va més enllà de la interpretació, també s’ha format en dramatúrgia en l’Obrador de la Beckett amb Marilia Samper i Alejandra Jiménez-Cascón. I va ser ajudant de direcció en Nit de Reis direcció de Thomas Sauerteig.

La seva experiència laboral com a actriu comença amb La Teulada dins de la primera edició del Festival PIIGS a la Nau Ivanow amb dirección d’Antonio Morcillo. I continua amb El Exorcismo de Yerma estrenada en el Teatre Jardí de Figueres. També comença a co-crear e interpretar peces de microteatre com Tu...i jo, Diminuendo o Garlandes, estrenades en la 1a, 2a y 3a edició del Festival Nanoteatre, Perdona la molestia per al Festival de microteatre dirigides per Muisès Colinas.

Racons Hap de Andorra, i la més recent “Y de tu tia” dins del Festival Carreterras secundarias.

Component de la cia La Picor amb qui va representar Els Bons Fills a la Nau Ivanow i de la cia Quatre de Quatre amb els espectacles de teatre de carrer Llegendes a la carta i El festí de les feres. També va dirigir Atrapada a la xarxa espectacle infantil de la cia Teatre Equilateren el Teatre Neu. 

També ha dirigit l’espectacle Preparant el verí  de la cia SolsTeatre amb la qual recentment han format part del Festival Internacional de Meknes, Marroc.

Actualment està actuant amb el conta contes “La meva Àvia és un nen, com jo.” de l’Editorial La Topera, també treballa fent visites teatralitzades al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

AIDA MORÉ

Actriu

Graduada en Interpretació pel Col·legi de Teatre de Barcelona on va realitzar tallers amb directors com Jorge Picó, Thomas Sauerteig o Ester Nadal. Complementa la seva formació a l’escola Arsènic de Granollers, rebent classes de dansa-teatre amb Carmen Nájera i de teatre visual amb Maria Castillo. 

També va formar part d’una tesina de l’Institut del Teatre de Barcelona dirigida per Júlia Barceló.

Amb la companyia Quatre de Quatre creen El Festí de les Feres, espectacle familiar de faules amb màscara dirigit per Pere Farran. També participa en les
edicions de Microteatre d’Arsènic on és dirigida per Txell Roda o Ferran Farré.

Sovint treballa en accions de teatre de carrer, a càrrec de l’Ajuntament de Granollers.

 

Per últim, ha estat actriu manipuladora de titelles a la producció de Tutatis de “El Monstre de colors” que ha fet gira per Catalunya i Espanya i finalment, temporada al Teatre Condal de Barcelona.

CRISTINA H. ROMERO
 

Artista Plàstica

Cristina H. Romero, artista plàstica i professora de secundària de dibuix. L'any 2013 finalitza els seus estudis d'Arts Aplicades al Mur a l'escola d'art i disseny La llotja. Aquell mateix any va formar part de l'equip que va realitzar el mural per a la plaça del Ginjoler al carrer Arimón de Barcelona, per l'Ajuntament de Barcelona.

Durant el mateix any va participar en l'exposició col·lectiva "El convit" amb una peça escultòrica anomenada "Venus abrázame".

El 2017 es gradua a Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Durant aquests anys d'estudiant va col·laborar amb la instal·lació lumínica que va presentar Belles Arts a la festa "LLUM BCN" que es realitza anualment per Santa Eulàlia. Va presentar un vestit realitzat i dissenyat per ella col·laborant amb Thomas Nölde al festival Drap-Art.

Durant el 2016 va formar part de l'exposició "Àpat Transgressor", amb l'obra "Efecto Mariposa" juntament amb l'associació Ca la Dona a Fem Art a la UPF de Barcelona. Amb la mateixa obra, va participar en la "VIII Exposició de Trans Art: Kafkià?" a l'estiu de 2018 al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat. La mateixa exposició original es va tornar a portar a terme durant el mes de març de 2019 a la Universitat de Barcelona.

L'any 2017, de manera complementària, a "Art sostenible" a Barcelona, va realitzar un curs de Comissariat i gestió d'exposicions.

L'any 2018 finalitza el Mester de Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, i formació professional i ensenyament d'Idiomes. Especialitzant-se a la matèria de dibuix a la Universitat de Barcelona.

L'estiu de 2018, va viatjar a Guinea Bissau com a voluntària de l'Associació Abaraca i va ajudar amb la construcció de l'escola Jardí de Sonhos a la petita població Farato. Està preparant la seva segona visita per poder realitzar, a més a més, un mural a les parets de l'escola de forma col·laborativa amb els nens i nenes del poble juntament amb l'alumnat de l'institut on treballa.

Actualment treballa com a tutora de segon de Batxillerat Artístic a l'institut Vallès de Sabadell, on imparteix les assignatures de Cultura Audiovisual, Disseny i dibuix artístic; als diferents nivells de Batxillerat.

SANDRA BUSQUÍ

Producció

Sandra Busquí, tècnic en producció d'audiovisuals i espectacles. Després de graduar-se a dos cicles formatius diferents, va fer un màster de Producció d'espectacles en viu a CPA Salduie i ha completat la seva formació amb diferents cursos com el de "Wedding Planner" a We train España i "Liderazgo i Gestión de Equipos" a GameLearn.

2010 va treballar com a realitzadora i càmera a la TV Sant Cugat. Va produir el Festival Internacional de Música, les Arts Audiovisuals i el Videoclip de Barcelona, durant les edicions de 2012 i 2013.

L'any 2016 va ser la responsable d'audiovisuals del musical Rent dirigit per Daniel Anglés i produït per Javier Pérez-Tenessa. Aquell mateix any va treballar com a freelance a diferents projectes com: Ajudant de Pep Armengol a les seves classes d'Interpretació davant la càmera, realització del documental per l'últim concert del grup vocal DeuDeVeu representat al Teatre Nacional de Catalunya, realització dels vídeos per Concerts Participatius de l'Obra Socal LaCaixa o filmacions d'esdeveniments com Punto de Rocío de Daniel Anglés i Musicalmente de Roger Berruezo, entre d'altres.

Al 2017 va començar a l'empresa "Iluminate" com a responsable de producció portant a terme l'organització i gestió d'instal·lació d'il·luminació escenogràfica, treballant per empreses com Gestmusic, RTVE, Mediaset, ElTerrat, ESMA, Fremantlemedia, etc.

Logo

©Copyright. Todos los derechos reservados